Unger maakt zonnepanelen reinigen eenvoudig

Wil je een hoog rendement halen uit zonnepanelen, zorg er dan voor dat zonnepanelen regelmatig gereinigd worden. Regen spoelt al een hoop vuil weg. Maar een dikke klodder vogelpoep op 1 paneel kan al zorgen voor rendementsverlies. Zorg dat het reinigen voor de zomer gebeurd: in de zomer heb je de meeste zonuren…

INPECTIE
Net zoals je zo af en toe de auto door de wasstraat moet halen, is dit ook noodzakelijk voor zonnepanelen. Laat de zonnepanelen regelmatig inspecteren op vuil, stof etc. Landbouwbedrijven met zonnepanelen hebben een hoge risicograad Let op dat je de juiste klimmaterialen en valbescherming gebruikt. Een dak beklimmen op een bedrijfspand is een risicovolle klus.  .

REINIGEN MET ZUIVER WATER
Voor de reiniging van zonnepanelen heb je GEEN schuurmiddelen nodig. Een goed zachte borsten, zuiver water en mankracht voldoen. Wat is zuiver water? Dat is water in de meest zuivere vorm. De mineralen worden in een fysisch proces onttrokken, zodat er geen kalkresten op het glasoppervlak achterblijven. Unger heeft een complete lijn uitgebracht op het gebied van solar reiniging.

HET UNGER NLITE SYSTEEM IN HET KORT:
• Zonder het gebruik van ladders of kranen en vaak zonder de daken te hoeven betreden.
• Reiniging van de modules in zeer korte tijd.
• De zonne-opbrengst stijgt al tijdens de reiniging aanzienlijk.

Daarnaast is reiniging ook direct vanaf het dak mogelijk. Gebruik hiervoor de modulaire stelen (bijv. nLite® of HiFlo™ Advance) om niet-benodigde elementen te verwijderen en gewicht te sparen.

 

Leave a comment

Email
Print