Tips voor werken in de zomer

Het is eindelijk zomer! Als je buiten werkt is het belangrijk jezelf te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. We geven je enkele tips voor werken in de zomer.

Zorg dat je niet verbrand!

In de afgelopen 10 jaar zijn het aantal gevallen van huidkanker gestegen van 15.000 naar 40.000 per jaar. De meest voorkomende oorzaak van huidkanker is onvoldoende bescherming tegen het zonlicht. Zonlicht bestaat uit verschillende soorten straling: Zichtbaar licht, infrarood en ultraviolet. Er zijn drie soorten ultraviolet licht: UV-A, UV-B en UV-C. Volgens het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten is UV-B verantwoordelijk voor verbranding, versnelde veroudering en huidkanker. Hoe vaker je verband, hoe groter de kans op huidkanker.

Tips voor werken in de zon

  • Trek beschermende kleding aan. Dit kan een broek met lange broekspijpen zijn en shirts met lange mouwen.
  • Draag een zonnebril en een pet of helm die je hoofd bedekken.
  • Verminder de tijd die je in de zon doorbrengt. Tussen 11:00 en 16:00 is de zon op zijn krachtigst en is het verstandig om niet te lang buiten aan het werk te zijn. Is dit niet mogelijk, probeer jezelf dan zoveel mogelijk te beschermen tegen directe zonnestralen.
  • Smeer je elke 2 uur goed in met zonnebrandcrème met een hoge factor.
  • Controleer jezelf regelmatig op ongewone veranderingen op je huid. Bij twijfel, altijd even langs de huisarts.

Als je niet kunt vermijden dat je in de brandende zon moet werken is het belangrijk om maatregelen te nemen om verbranding te voorkomen. Zoek je een shirt met lange mouwen om je armen te beschermen? Een lange broek om je benen uit de zon te houden? Of een pet en zonnebril om je hoofd en gezicht te beschermen? Op http://www.carellurvink.nl/ kun je one-stop-shoppen.

Email
Print