Hoe verwijder je kalkaanslag van sanitair?

Kalkaanslag ontstaat doordat kalk uit water zich hecht aan het oppervlak wat in contact komt met water. Vooral in gebieden met zogenoemd hard water heb je er al snel last van. Kalkaanslag is een hardnekkige aanslag. Het verwijderen van kalkaanslag in je toilet, gootsteen of doucheruimte is een lastige en tijdrovende klus. En soms krijg je het met gewoon poetsen niet weg.

Zuur
Kalkaanslag wat is ontstaan op porselein, keramiek, voegwerk en metaal en dergelijke kun je het beste verwijderen met een zure reiniger. Zure reinigingsmiddelen zijn bij uitstek geschikt om kalk te verwijderen. Hoe sterker het zuur (lagere pH-waarde), hoe sterker de kalkverwijderende werking is. Een uitstekend middel daarvoor is ClearBlack V5, dat is een zeer sterke zure reiniger.

Puimsteen: wc-reinigen zonder chemicaliën

Het kan hardnekkig spul zijn, die kalkaanslag. Maar zelfs als je na uren poetsen de aanslag nog niet geheel hebt weten te verwijderen, is er nog hoop. Je kunt namelijk altijd terugvallen op puimsteen. Puimsteen ontstaat als hete lava onder hoge druk bij een uitbarsting uit een vulkaan wordt geslingerd.

 

Het is niet nodig om een vulkaan op te zoeken. De mensen van de United States Pumice Company hebben de Pumie voor je op de markt gebracht. Pumie is een schuurstick van puimsteen waarmee je de meest heftige kalkaanslag verwijdert van diverse harde oppervlakken. Door de steen nat te maken en deze over de kalkaanslag heen en weer te bewegen los je deze op. Meer hoef je niet te doen. En ook hier geldt: lees voor het gebruik de aanwijzingen op de verpakking.

 

Leave a comment

Email
Print