Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stofzuiger?

Bij het aanschaffen van een stofzuiger kijk je naar de maximale zuigkracht. Een van de meest hardnekkige mythes bij het aanschaffen van een goede stofzuiger is, hoe meer vermogen, hoe beter hij zuigt. Een hogere waarde voor zuigkracht betekent echt dat de stofzuiger krachtiger is. Dus waar moet je opletten bij het aanschaffen van een stofzuiger?

Belangrijke eigenschappen van een stofzuiger

Gewicht
Veel stofzuigers zijn eenvoudig te manoeuvreren dankzij hun wieltjes maar soms moeten ze van de ene naar de andere verdieping getild worden. Daarom is het belangrijk om naar het gewicht van je stofzuiger te kijken. 5 kilo is nou eenmaal lichter dan 10 kilo.

Inhoud: De hoeveelheid vuil die je kunt opzuigen word bepaald door de inhoud van je stofzuiger. Voor een klein appartement heb je niet zo veel inhoud nodig maar voor een bedrijfspand is meer inhoud zeer handig.

Snoerlengte
Iedereen kan het zich wel voorstellen. Je bent druk aan het stofzuigen en je snoer is net te kort om het laatste stukje ook te doen. Stofzuigers hebben verschillende snoerlengtes, dus dat is een goede eigenschap om op te letten als je grotere ruimtes moet stofzuigen.

Energielabel
Aangezien stofzuigers apparaten zijn die vrij veel gebruikt worden is het fijn als ze energie zuinig zijn. Dit is en goedvoor je stroomrekening en goed voor het milieu. Een win-win situatie dus. De meeste stofzuigers hebben tegenwoordig al een energielabel A maar er zijn ook nog modellen zonder dit label. De Europese wetgeving heeft er voor gezorgd dat een stofzuiger nog maar een maximaal vermogen van 1600 watt mogen hebben.

Een eigen Numatic Henry
Voor de professional heeft Carel Lurvink  sinds kort een eigen stofzuiger in het assortiment. Een compacte ketelstofzuiger voorzien van Numatic AutoSave technologie voor een directe energiebesparing. De schakelaars bevinden zich voortaan aan de voorzijde.  Deze stofzuiger is een perfect voorbeeld van de combinatie innovatie op het gebied van geluidreductie, energiebesparingstechnologie en constructie. Wil je meer weten bij het aanschaffen van een stofzuiger? Bekijk hier de specificaties.

Email
Print